Hockers: Een poef met karakter

EEN POEF MET KARAKTER

ontdek onze HOCKERS 

Hockers: Een poef met karakter

Hockers bieden een stijlvolle oplossing voor bij uw boxspring combinatie. Mooi mee gestoffeerd met uw bed past dit oppervlakte perfect bij uw bed.

Bent u opzoek naar een praktisch oppervlakte naast uw bed of boxspring combinatie? En zijn nachtkastjes nét niet het accessoire dat aansluit bij uw stijl? Probeer dan eens van de vele mogelijkheden van bijpassende hockers.

Het biedt geen opbergruimte, maar wel een bijpassend oppervlakte naast uw bed. Hierdoor is uw bril, mobiel, wekker of nachtlamp binnen handbereik. Wel zo praktisch.


De geschiedenis van de hocker

Een hocker is eigenlijk een poef. Een bijzet kruk of voetenbank die als extra zitplek of tafeltje gebruikt kan worden. Ooit overgekomen vanuit het Midden-Oosten hebben we ze in Europa eigen gemaakt.

hockers geschiedenis droomvlucht slaapcomfortOorspronkelijk waren hockers gestoffeerd in leer en rijk gedecoreerd met oosterse patronen of decoratie. In Nederland werd het idee al snel opgepikt en aangepast. Een kleiner voetenbankje van hout of met een kussen aan de bovenkant werd in huis geïntroduceerd onder de naam Poef. Een woord dat afkomstig is van het franse woord "Pouffe" wat gestoffeerd voetenbankje betekend. Praktisch, veelzijdig en mooi. Dit maakte de poef heel populair.

Pas later werd de poef als bijzet tafeltje naast een bed geplaatst. Dit was handig als oppervlakte voor een bedlamp of een glas water. Vanuit deze filosofie zijn de poefs doorontwikkeld naar de hockers die we nu kennen. Alle merken bieden hockers aan. Bent u opzoek naar een specifiek soort? Vraag er dan naar in een van onze beddenwinkels, en wij laten u graag de mogelijkheden zien.


Gestoffeerde hockers

Een gestoffeerde hocker past perfect bij uw boxspring combinatie. Waarom? Omdat deze in dezelfde stof als uw bed of in een contrast stof kan worden uitgevoerd. Precies zoals u het wilt.

Afhankelijk van het merk zijn er diverse mogelijkheden als het om een gestoffeerde hocker gaat. De verschillende beschikbare stoffen bepalen de uiteindelijke uitstraling. Wel hebben bijna alle hockers de mogelijkheid om pootjes, wieltjes of een opleg toe te voegen.

Een hocker is altijd gestoffeerd. Dit ziet er mooi uit, maar levert geen stabiel oppervlakte aan de bovenkant. Lastig wanneer u een kopje koffie of een nachtlamp neer wilt zetten zonder bang te zijn dat deze omvalt. Maar daar is een oplossing voor!

Door een hocker aan de bovenzijde te voorzien van een houten, glazen of aluminium plaat maakt u de oppervlakte stabiel. Precies waar u naar opzoek bent.

hockers sfeer droomvlucht slaapcomfort