Auping matras: welk bodytype past bij mij? | Droomvlucht Slaapcomfort

Auping matras: welk bodytype past bij mij?

Iedereen is anders, ieder mens is verschillend. Auping heeft van deze wetenschap, wijsheid gemaakt met een unieke ergonomische opbouw in haar matrassen.

Auping heeft een ergonomisch onderzoek laten doen om te achterhalen hoe de optimale ondersteuning kan worden gerealiseerd. Hieruit is gebleken dat doormiddel van specifieke zones voor schouder, taille en heupen de optimale lighouding kan worden bereikt. Met deze ergonomisch onderbouwde opbouw is Auping aan de slag gegaan. Het resultaat is een matrassen lijn met als basis vier verschillende soorten ondersteuning: de bodytypes.

De Bodytypes van de Auping matrassen

Bodytype X: meer ruimte voor de schouders en de heupen

Zijn de schouders en heupen breder dan de taille? Dan is de Auping Evolve X het beste geschikt. Zowel de schouder- als de heupzone in dit type matras zijn zachter. Hierdoor is de taillezone, die tussen de heup- en schouderzone zit iets steviger. Het aansluiten bij uw lichaamscontour wordt hierdoor makkelijker en de onderrug en schouders liggen makkelijker recht.

Bodytype Y; Meer ruimte voor de schouders

Zijn uw schouders duidelijk breder ten opzichte van de taille en is de taille vrijwel even breed als de heupen? Dan slaapt u heerlijk op een matras met bodytype Y. Bij dit matras ligt de schouderzone iets dieper in de matras dan die van de heupen. Op deze manier kunnen de schouders lekker wegzakken in het matras. Hierdoor ervaart u geen druk tijdens het slapen en draait u gemakkelijk.

Bodytype I; Gelijkmatig verdeeld

Zijn uw heupen, taille en schouders ongeveer even breed? Of is uw schouders slechts een klein beetje breder dan uw heup en taille? Dan is dit bodytype het meest geschikt voor u. Een Auping matras met bodytype I heeft een zeer gelijkmatige verdeling van stevigheid in de verschillende zone's. Dit houdt in dat de heup-, taille- en schouderzone ongeveer dezelfde stevigheid hebben, hierdoor komt het lichaam in een mooie, natuurlijke en comfortabele rusthouding komt.

Bodytype A; Meer ruimte voor de heupen

Zijn uw heupen duidelijk breder dan de taille, maar zijn uw schouders niet veel breder dan uw taille? Dan is het bodytype A matras het meest geschikt voor u. Door in dit matras meer focus op een soepelere heupzone te leggen zakt deze iets verder weg dan de schouders en de taille. Hierdoor ervaart u minder druk op de meest uitstekende delen en kunt u comfortabel op uw zij liggen zonder dat uw rug in een onnatuurlijke houding wordt geforceerd.

Welk bodytype past het beste bij u?

Bepaal uw stevigheid: gemaakt voor uw lichaam

Is stevigheid dan niet meer belangrijk? In tegendeel. De juiste combinatie moet zeker worden gevonden.

Laat u hierover informeren in de winkel. Onze adviseurs helpen u graag verder.