Boxspring bedden, een springbox uitgelegd door Droomvlucht.

Boxspring bedden, een springbox uitgelegd.

Wanneer u opzoek gaat naar een nieuw bed krijgt u heel wat keuzes naar u toe geworpen. Vroeger had de ledikant het hoofdaandeel in de markt. Dit is de laatste paar jaar overgenomen door de Boxspring bedden. Droomvlucht Slaapcomfort vertelt u graag wat meer over de boxspring. Waarom moet u voor een boxspring kiezen bij het uitzoeken van een nieuw bed?

De boxspring is het onderste deel van een boxspring combinatie. Het is dus niet het matras, maar de matrassen drager. Dit komt overeen met een bedbodem en is dan ook de vervanging van een klassieke bedbodem. Net als bij een latten- of spiraalbodem is ook de boxspring in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Het is dan ook goed om naar de verschillende mogelijkheden te kijken, voordat u een keuze in boxspring maakt.

De Boxspring: een duurzaam alternatief

Boxspring bedden is een duurzaam en comfortabel alternatief voor een bedbodem. Deze kwaliteiten hebben er voor gezorgd dat ze vaak ik hotels gebruikt worden. Het heeft hierdoor de boxspring ook de bijnaam “hotelbed” gekregen. Een meester op dit gebied is Serta. De hotelbedden van Serta zijn vanuit Amerika overgewaaid. Ze worden daar als “the world’s best matrass” verkocht. Hotels als het Hilton, de Bellagio en het Waldorf Estoria hebben allemaal de Serta boxspring bedden in hun hotelkamers staan. U kunt dus zeker zijn van kwaliteit.

Een van de eigenschappen van de boxspring bedden van Serta is dat deze een pocketveer bevatten.

Boxspring bedden met pocketveer

Wanneer men het woord Boxspring uit elkaar haalt wordt gelijk duidelijk hoe deze bedbodem is ontstaan. Letterlijk betekend het namelijk “bak met springveren”. De boxspring draagt het matras op springveren die doormiddel van een stiksel en afdeklaag samen worden gehouden. Door de verdeling van pocketveren ontslaat een open structuur in de bodem waardoor de de boxspring extra ventileert. Goede voorbeelden van boxspring bedden met pocketveer uit de collectie van Droomvlucht Slaapcomfort zijn: De boxspring bedden van Pullman, Caresse en Serta..

Boxspring bedden met spiraal

Een moderne twist aan de boxspring is de variant met een spiraalbodem. Als expert in spiraalbodems heeft Auping zich gericht op het creëren van een boxspring waarbij de tegendruk en comfort word bepaald door spiralen. Deze zijn, net zoals bij een klassieke spiraalbodem, in de box gemonteerd en vormen hiermee een stevig en duurzaam geheel. Ook de boxspring bedden van Avek maken gebruik van deze spiraalbodem techniek. Karakteristiek aan de spiraalbodem is zijn veerbaarheid en open structuur. De box kan tegen een stootje en zorgt voor een stevig comfort.


De Boxspringcombinatie

Een boxspring bed bestaat nooit uit alleen een box. Net zoals een bed ook niet alleen een bedbodem is, wordt ook bij een boxspring bed altijd een matras op de boxspring gelegd. Dit verhoogt het ligcomfort. Optioneel kan op het matras ook nog een topdekmatras worden gelegd en hiermee is uw boxspringcombinatie compleet.

Door de boxspring te combineren met een matras naar voorkeur is het mogelijk de ideale ondersteuning voor u samen te stellen. Het juiste samenspel tussen boxspring en matras zorgt voor optimale ondersteuning, vochtregulatie en comfort. In tegenstelling tot een lattenbodem of spiraalbodem heeft de boxspring een langere veerweg. Hierdoor zult u extra comfort ervaren omdat uw gewicht gelijkmatiger zal worden verdeeld over het bedoppervlak.

Een boxspring is zowel in een vlakke als elektrisch verstelbare variant verkrijgbaar. Vaak word er gesproken over 1-, 2-, of 3-motorige uitvoering. Dit heeft te maken met het aantal comfortzones welke u kunt verstellen.

  • 1-motorige boxspringbedden hebben vaak de optie om, of het hoofdeinde, of het voeteneinde te verstellen.
  • 2-motorige boxspring  bedden kunnen zowel hoofd als voeteinde verstellen, en hebben vaak een extra knik in het voeteinde waardoor u in een comfortabele zittende positie kan worden gemaneuvreerd.
  • De 3-motorige boxspring is daarnaast ook nog eens uitgerust met een extra neksteun, en zal uw hoofd en nek nog eens extra kunnen verstellen voor optimaal comfort. Dit is vooral handig wanner u nekklachten heeft, of het prettig vind om bijvoorbeeld te lezen in bed.

Samenhangend geheel

Een bijzondere eigenschap van de boxspring combinatie is dat deze (optioneel) de boxspring én het matras in dezelfde stof kan laten stofferen. Hierdoor heeft het bed een uniforme uitstraling en ziet deze er vaak luxer uit. Uw bed wordt getransformeerd van een slaapplek naar een slaapkamermeubel en zal hierdoor heel mooi staan bij uw interieur. De mogelijkheden in materiaal en stoffen zijn zeer groot. Elke fabrikant maakt mogelijk om het boxspring bed af te stemmen met uw slaapkamer. Zo vormt u een zeer comfortabel en samenhangend geheel waar u gegarandeerd nog jaren plezier van zult hebben.


Boxspring bedden bij Droomvlucht Slaapcomfort.

Uiteraard heeft Droomvlucht Slaapcomfort ook boxspring bedden in haar assortiment.

Kom gerust langs bij een van onze filialen in Zevenhuizen of Krimpen aan den IJssel. U kunt zich hier laten informeren over de boxspring bedden. Het assortiment bestaat uit boxsprings van Serta, Caresse, Auping, Pullman, Avek, Puur of M Line. Droomvlucht Slaapcomfort staat klaar met Vakkundig advies, optimale service en persoonlijke benadering. Kom langs, de koffie staat klaar.