Lattenbodems bij Droomvlucht Slaapcomfort

Slaap heerlijk comfortabel

Op een goede lattenbodem

Lattenbodems bij Droomvlucht Slaapcomfort

Iedereen verdiend een goed bed. Een bed voorzien van een lattenbodem biedt optimale ondersteuning aan u en aan het matras.

Een lattenbodem is een van de meest gebruikte bedbodems in Nederland. Waarom de lattenbodem zo'n succes is, leggen we graag even voor u uit.

Een goede lattenbodem ondersteunt

Door de gebogen latten in de lattenbodem ondersteunt deze uw matras op een progressieve manier.

Dit houdt in dat uw lattenbodem tegendruk geeft wanneer u er op gaat liggen. En dit is goed voor zowel uw slaaphouding als uw ondersteuning tijdens het liggen op het matras. De spiralen of het schuim uit het matras wordt goed ondersteunt door een lattenbodem en geven deze ondersteuning door aan uw lichaam. Wanneer u een keuze wilt maken voor een lattenbodem welke optimaal ondersteunt dan is de lattenbodem het meest geschikt.


Een goede lattenbodem ventileert

Doordat er open ruimtes zitten tussen de latten van een lattenbodem kan de matras haar warmte optimaal kwijt aan alle kanten.

Tijdens de nacht is het van belang dat uw lichaamswarmte goed weg gefilterd kan worden van het lichaam. Hoe constanter uw lichaamstemperatuur hoe rustiger uw slaap en hoe uitgeruster u bent aan het eind van de nacht. Het matras waarop u ligt speelt hierbij een belangrijke rol. De ventilerende afdeklaag, het open pocketveer of schuim interieur en de ademende tijk zijn er allemaal op gericht uw lichaamswarmte te reguleren. Om het matras een handje te helpen komt een lattenbodem goed van pas. Doordat het matras slechts op de plek van de latten wordt dichtgehouden is er genoeg ruimte over om de warmte die zich in het matras ophoopt, weg te voeren. Een goede lattenbodem ventileert dus met het met matras mee.


Een goede lattenbodem onderhoudt

Zoals eerder al genoemd zorgt een lattenbodem voor progressieve tegendruk aan het matras. Dit zorgt er niet alleen voor dat het matras optimaal haar werk kan doen, maar onderhoudt ook het matras en verlengt hiermee de levensduur.

Een van de meest voorkomende problemen bij een matras is dat deze na verloop van tijd te veel inkinkt. Er is altijd sprake van nestvorming, maar op den duur wordt de kern moe en ontstaat er een kuil. Een lattenbodem draagt het matras en geeft tegendruk aan de kern van de matras. Hierdoor is deze instaat om het matras beter haar werk te laten doen en ontstaat er minder snel een doorlig plek. 

Wilt u meer weten over onze lattenbodems, of heeft u vragen over iets wat u hierboven gelezen heeft?
Kom dan langs in een van onze beddenwinkels en laat u informeren. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar de beste lattenbodem voor u.