Bedtextiel | Hoeslakens en Moltons | Droomvlucht Slaapcomfort

Onze collectie

Hoeslakens en Bedtextiel

Fris bedtextiel met mooie hoeslakens en moltons

Naast goed comfort en ondersteuning wilt u ook elke avond weer in een heerlijk fris bed kunnen stappen. Goed passen bedtextiel is hiervoor zeer belangrijk. Denk hierbij aan een hoeslaken, molton of dekbedovertrek. Het liefste in 100% katoen zodat het goed ademt. Wij leggen u graag uit waar op te letten.

Wanneer we het hebben over bedtextiel bedoelen we hier twee type producten mee. De hoeslakens en de moltons. Hierin kennen we twee verschillende types, namelijk de standaard- en de topper-uitvoering. Er is dus passend bedtextiel voor ieder slaapcomfort. En hierin adviseren wij u graag.


Bedtextiel: De molton

De molton is een matras beschermer. De hoofdtaak van dit type bedtextiel zit al in de omschrijving. Het beschermen van uw matras of topdek matras. U maakt uw molton op óver uw matras en onder de hoeslaken. 

Doordat een molton is opgebouwd uit een zwaardere kwaliteit katoen absorbeert deze extra goed. De gebreide katoen zorgt voor een licht gehaakt en rekbaar resultaat. De molton voelt hierdoor iets wat ruw aan. Om de stof comfortabeler te maken wordt deze gekamd. Met grote borstels wordt de katoen opgekamd waardoor een zachte en 'fluffy' stof ontstaat. De structuur wordt meer open waardoor de molton beter in staat is vocht te absorberen en zo het matras te beschermen.

Wij raden aan niet alleen een molton om het matras maar ook een molton om het hoofdkussen te doen. Gemiddeld verliest men aan het hoofd een kopje vocht (0.2 liter) per nacht. Dit moet ergens heen. Een molton zorgt er voor dat ongeveer 60% van het vocht wordt geabsorbeerd. Hierdoor blijft uw kussen langer fris. Uw hoofdkussen zal minder klam aanvoelen, en dat slaapt wel zo lekker.

Waterafstotende moltons

Het komt wel eens voor dat er een ongelukje gebeurt in bed. Door incontinentie of ziekte kan een matras onverwachts bevuild raken. Het is in zo'n geval goed om het matras te beschermen met een waterafstotende molton.

Maakt u zich geen zorgen, de molton is niet van 100% plastic. En u ligt ook niet op een plastic zak. De water afstotende moltons, of incontinentie-moltons, bestaan voor 80% uit gekamd katoen. Aan de bovenkant is deze dus heerlijk zacht en comfortabel. Aan de onderkant is een waterdichte laag van synthetische vezels aangebracht welke alle vloeistoffen tegen kunnen houden. Zo is uw matras extra goed beschermd, zonder dat u comfort verliest.


Fris bedtextiel bij Droomvlucht Slaapcomfort

Bedtextiel: Heerlijke hoeslakens

Een hoeslaken is de stof die direct in aanraking is met uw huid. Wanneer u in bed stapt is dit bedtextiel het materiaal dat u voelt. En dus zijn de hoeslakens in veel verschillende soorten leverbaar. Passend bij uw persoonlijke voorkeur.

We erkennen twee type hoeslakens binnen onze collectie: Warm en zacht of koel en glad. Maar wat is nu het verschil, en waarom zou u voor het een, en niet het ander kiezen?

Warm en zacht

Onder warmere en zachte hoeslakens verstaan wij Jersey Katoen of Flanel. Deze twee kwaliteiten kenmerken zich door een ruwere oppervlakte. Zowel Jersey als Flanel is een gebreide stof. Door de stof te haken wordt deze elastisch en heeft de hoeslaken een groter oppervlakte. Hierdoor is er meer stof in aanraking met de huid en voelt deze warmer aan. 

Vanwege de rekbare eigenschappen van jersey katoen raden wij deze stof altijd aan bij een elektrisch verstelbaar bed. Doordat het matras en de hoeslaken onder druk komen te staan bij het verstellen van het bed is rekbaarheid wenselijk. Dit voorkomt dat de stof gaan scheuren in de split.

Koel en glad

Wanneer we kijken naar een koeler en gladder hoeslaken komen we uit bij de geweven stoffen. Hierin kennen we 100% Katoen, Percal geweven katoen of Satijn geweven katoen. Het voordeel van weven ten opzichte van breien is dat de stof meer draden per m2 kan krijgen. Hierdoor is de dichtheid hoger en voelt de stof gladder aan. 

We kennen binnen de geweefde stoffen een TC waarde. De Thread Count staat voor het aantal draden per vierkante inch. Oplopend heeft katoen een TC van 100. Percal katoen heeft 200 TC. Het beste voorbeeld is de satijn-katoen die vaak in dekbedovertrekken wordt gebruikt. Het valt om de huid heen, voelt heerlijk glad aan en ademt heel goed. Hiervoor is een TC 300 de standaard. 

Opzoek naar extra zware kwaliteit hoeslakens? Probeer dan eens onze 400 TC Percal katoen of 600 TC Satijn katoen.
Extra hoge draaddichtheid voor een zeer luxe gevoel.

Beter Bedtextiel bij Droomvlucht Slaapcomfort

Naast goed comfort advies, adviseren wij u ook graag in bedtextiel. Vraag een van onze verkoopspecialisten naar de mogelijkheden en wij zullen u de opties laten zien en voelen. Zo weet u zeker dat het aan uw geadviseerde slaapcomfort past bij uw nieuwe textiel. Heeft u nog vragen over bedtextiel? Kom dan gerust langs in onze beddenwinkel.

Weten waar u op (en onder) slaapt. Dat slaapt heerlijk! Welterusten!