Natuurlijke materialen

Bedden van Ecolife hebben

Uitsluitend natuurlijke materialen

Ecolife | Natuurlijke materialen

Ecolife heeft zichzelf als doel gesteld om boxsprings van de hoogst mogelijke kwaliteit te maken. Hiervoor gebruiken ze alleen de beste natuurlijke materialen die er te vinden zijn. We vertellen u er graag meer over.

Vanuit het traditionele Zweedse ambacht wordt altijd al gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Ecolife maakt tot op de dag van vandaag alle bedden zelf in een eigen fabriek in Valskog. Elk bed wordt tot in het kleinste detail gecontroleerd en alle natuurlijke materialen worden met grote zorg gekozen om bedden van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. 

Belangrijk om te weten is dat door het gebruik van de juiste natuurlijke materialen, vocht goed kan worden afgevoerd en u dus heerlijk rustig in slaap zult vallen.

De natuurlijke materialen die Ecolife gebruikt

In de boxsprings van Ecolife vindt u de volgende materialen:

Ecolife Bamboo

Ecolife Bamboo

Voor het textiel en comfort lagen wordt gebruik gemaakt van natuurlijk en snelgroeiend bamboe. Deze wordt gekweekt zonder het gebruik van pesticiden, waardoor het milieuvriendelijker is. Bamboe is van nature antibacterieel, niet-allergeen en verminderen het risico op huisstofmijt. De unieke eigenschappen van bamboe in combinatie met agave zorgen voor een koele nachtrust en biedt een fijne ondersteuning aan uw lichaam. De bamboe matrassen zijn vrij van gifstoffen en zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Ecolife Agave

Ecolife Agave

Wanneer we Agave vezels bewerken ontstaat Sisal. Dit materiaal wordt van oudsher gebruikt om touwen en snaren te maken voor de landbouw. Ecolife gebruikt het als versteviging in de matrassen. Sisal heeft namelijk een luchtige celstructuur die overtollig vocht gemakkelijk en op natuurlijke wijze afvoert. Het werkt als een warmte-isolator, wat betekent dat de matrassen de perfecte temperatuur behouden. Gewoonlijk wordt paardenhaar in bedden gebruikt om vocht op te nemen en beweging te minimaliseren, maar dit lijkt bij Sisal dus gelijk te zijn. Door het gebruik van Agave worden de boxsprings dus dierproefvrij en een goed veganistisch alternatief.

Ecolife Organisch katoen

Ecolife Organisch katoen

Ecolife gebruikt het beste van de natuurlijke, sterke en duurzame vezels, namelijk biologisch katoen. De belangrijkste reden waarom we biologisch katoen gebruiken, is de zachtheid en het ademend vermogen. Katoen neemt gemakkelijk vocht op. Dit maakt katoen zeer comfortabel bij warm weer. Katoen is misschien wel de zuiverste vorm van cellulose in de natuur. Het is zacht, ademend en zeer comfortabel op de huid. De katoen de gebruikt wordt bij Ecolife is GOTS gecertificeerd en dus millieubewust geproduceerd

Ecolife Vlas

Ecolife Vlas

Vlasvezel is een van de oudste vezelgewassen ter wereld. Het is zacht, glanzend en flexibel. Het is zelfs sterker dan katoenvezels, maar minder elastisch. Vlasvezels worden gewonnen uit de bast/schil van de stengel van de vlasplant. Het zorgt voor uitzonderlijke verkoeling bij warm weer en de vezel neemt ook snel vocht op en geeft het weer af. Ook statische elektriciteit verdwijnt. Daarnaast heeft vlas een geluidsabsorberende werking

Zweeds dennenhout

Een natuurlijk frame als stevige basis

Een natuurlijk bedframe als stevige basis

Het frame van een Ecolife boxspring is van Zweeds dennenhout gemaakt en zorgt door de geharde, gesterkte hoeken en framelatten voor een stabiel bed waar u minstens 25 jaar plezier van hebt. Waar normaliter paardenhaar wordt gebruikt om vocht te absorberen en beweging te minimaliseren, gebruikt Ecolife nu agave als warmte-isolator om de perfecte temperatuur te behouden. Het sisal – het veganistische alternatief gemaakt van de agaveplant ‒ zorgt dat het overtollig vocht op een natuurlijke wijze wordt afgevoerd. Ook blijven de veren jaren langer hard doordat ze een warmtebehandeling hebben ondergaan. Doordat het pocketveersysteem de veren individueel in hun eigen ‘tas’ plaatst ervaar je tijdens het slapen maximale ondersteuning en worden de bewegingen van je partner geminimaliseerd doorgegeven. Daarbij dempt hetzelfde systeem het geluid waardoor je geen gepiep of lawaai meer van je bed hoort.

Ecolife Hout

Ecolife Hout

Alle bedframes zijn gemaakt van Zweeds grenen en hebben geharde, verstevigde hoeken. Hierdoor ontstaat een duurzamer bed en in combinatie met dikke en brede latten een stabiel bed met 25 jaar garantie op veren en frames.

Ecolife Staal

Ecolife Staal

De veren in de boxsprings en matrassen van Ecolife zijn warmtebehandeld, zodat ze jarenlang hard blijven. We noemend dit ook wel thermisch na-geharde veren. Alle bedden hebben een pocketveringsysteem, waarbij de veren afzonderlijk in hun eigen zakjes worden geplaatst. Deze pocketveer structuur geeft uw lichaam maximale ondersteuning, drukverdeling en minimaliseert de verplaatsingen gedurende de nacht. het helpt ook uw slaaphelft te stabiliseren waardoor u minder last heeft van het draaien van uw partner. Het pocketveringsysteem elimineert ook piepen en geluid uit het bed.

Ecolife Handmade in Sweden

Ecolife Handmade in Sweden

Ecolife koestert de Zweedse ambachtelijke traditie en gebruikt alleen natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit in haar bedden. Elk bed wordt met de hand gemaakt door onze bekwame vakmensen en alle bedden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Textiel van Ecolife

We gebruiken 100% natuurlijke materialen die bestaan ​​uit katoen (60%) en linnen (40%). Dankzij de eigenschappen van onze grondstoffen kunnen we uitzonderlijk duurzame stoffen produceren. Omdat onze materialen natuurlijk ademen, voelen onze bedden langer fris aan.

Onze stof is stonewashed voor een authentiek gevoel dat met het verstrijken van de tijd wordt versterkt. Elke meter van onze stof is uniek en wordt met de grootste zorg geproduceerd.

U kunt er zeker van zijn dat het bed waarin u slaapt gezond is voor zowel u als de planeet waarop we leven.

Eco-label

Al onze stoffen hebben een kwaliteitslabel en zijn goedgekeurd volgens het EU Ecolabel ecolabel. EU Ecolabel is een label dat wordt gegeven aan producten die voldoen aan hoge milieueisen, van de winning van grondstoffen tot productie.

Oeko-tex

Al onze stoffen hebben een kwaliteitslabel en zijn goedgekeurd volgens Oeko-Tex® Standard 100. Het is een onafhankelijk certificeringssysteem voor textielgrondstoffen in alle productiestadia. Al onze stoffen zijn getest op schadelijke stoffen, evenals onze accessoires zoals patches, knopen, ritsen, klinknagels en draden.

Ecolife ervaren? Kom in contact met onze winkel