Equilli | Ergonomie op maat bij Droomvlucht Slaapcomfort

Equilli

Ergonomie op maat

Equilli | Ergonomie op maat bij Droomvlucht Slaapcomfort

Persoonlijk comfort is maatwerk. En dat kan met het meetsysteem van Equilli bij Droomvlucht slaapcomfort in Zevenhuizen.

Ieder mens is uniek. Iedere lichaamsbouw of vorm is belangrijk in het vinden van een passend matras. Elk onderdeel van het matras heeft zijn eigen functie in het optimaal samenstellen van het comfort, de ondersteuning en uiteindelijk uw nachtrust. Wij leggen de verschillende onderdelen aan u voor.

Ergonomie op maat

Basislaag

De basislaag van onze matrassen bestaat uit een pocketveren kern, een stevige omkadering bestaande uit koudschuim en een flexibele onderlaag die de krachtwerking van de bodem over de matras verspreidt. De basislaag heeft een dubbele functie. Enerzijds biedt ze een globale basisondersteuning in verschillende hardheden, anderzijds maakt ze de matras compatibel met elk type bedbodem (spiraalbodem, lattenbodem, boxspring …).


Ondersteuningslaag

De ondersteuningslaag bevindt zich in het midden van de matras en bestaat uit een vast hoofd- en voetuiteinde en uitwisselbare modules ter hoogte van schouders, taille en heup. De modulair aanpasbare ondersteuningslaag biedt een lichaamsondersteuning op maat en houdt optimaal rekening met uw lichaamsvorm en uw gewichtsverdeling. Een goede rugondersteuning zorgt ervoor dat de ruggenwervels zich in onbelaste toestand bevinden, waardoor zij kunnen rehydrateren. In zijlig vormt de ruggengraat bijvoorbeeld een rechte, horizontale lijn. Het gebruik van materialen met een verschillende hardheid − meer bepaald in de schouder-, taille- en heupzone van de matras – maakt dit mogelijk. Elke zone beschikt potentieel over 12 verschillende niveaus van hardheid. Onze Personal Sleep Scan berekent voor u de optimale configuratie.


Comfortlaag

De comfortlaag bevindt zich bovenaan de matras en bepaalt het aanvoelen ervan. Comfort is echter een subjectief begrip en dus voor iedereen verschillend. Wij bij Equilli laten u de keuze uit een zachte (latex) comfortlaag, een stevigere (koudschuim) comfortlaag of een drukverlagende (traagschuim) comfortlaag.


Matrashoes

De matrashoes is van levensbelang voor uw nachtrust. Ze bepaalt mee het comfort, de warmtehuishouding en de hygiëne van de volledige matras. De Equilli matrashoes is gemaakt van hoogwaardig textiel dat zeer rekbaar is, zodat ze de werking van de ondersteuningslaag niet verhindert.

Bovendien laat de matrashoes toe dynamisch om te gaan met verschillen in temperatuur en vochtigheid, om op die manier het thermisch comfort te verhogen. Tot slot bevat de matrashoes microcapsules met natuurlijke bacteriën (probiotica) die een anti-allergische werking hebben en gelijkmatig vrijkomen gedurende de levensduur van de matras (Purotex technologie). De ritssluiting zorgt ervoor dat u de hoes gemakkelijk kan afnemen om ze te reinigen.