Goede nachtrust in de Zomer | Droomvlucht Slaapcomfort

Goede nachtrust in de Zomer | Droomvlucht Slaapcomfort

De zomer heeft zijn intrede gedaan in Nederland. Eindelijk. We maken ons op voor een aantal warme weken en proberen het beste uit elke dag te halen.

Helaas duren de nachten korter wanneer de zomerdagen langer duren. En dit heeft een negatief effect op onze slaap. Hoe voorkomen we slapeloze nachten en zorgen we voor een goede nachtrust? Wij hebben een aantal ideeën. En deze ideeën delen we uiteraard graag met u.

Goede nachtrust door goed bedtextiel

Wanneer de temperatuur tijdens de nacht oploopt krijgen we het minder comfortabel. Het lichaam gaat proberen om zich af te koelen en u begint te zweten. Dit helpt het lichaam om koeler te worden. Maar helaas wordt het hier niet comfortabeler van. Om te zorgen dat u niet badend in het zweet wakker wordt is een goede ventilatie en passend bedtextiel van groot belang.

Houd het bed fris. Niemand houd er van om in een té warm of klam bed slapen.

Goed bedtextiel stimuleert een goede nachtrust. 100% katoen is als geen ander in staat om vocht en warmte op te nemen en af te voeren van het lichaam. Helaas gaan veel mensen hier de fout mee in. Door bijvoorbeeld een (goedkoop) synthetisch materiaal in de matrashoes, hoeslakens of kussens kan de luchtdoorvoer worden geremd. Katoen ademt als geen ander materiaal. Hierdoor voorkomt het overmatig zweten. Daarnaast werkt, in de zoektocht naar een ademende stof, een hoge kwaliteit geweven katoen het beste. Het is echter belangrijk om te weten waar u op moet letten bij katoen. Hoe hoger de draad dichtheid (TC-waarde) hoe beter de ademende eigenschappen. Denk hierbij aan Percal of Satijn katoen.

Ventileren werkt!

We weten nu dat ventilatie zeer belangrijk is in het koel houden van uw lichaam en uw bed. Maar laten we ook kijken naar een alternatief. Het plaatsen van een ventilator.

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar heeft meerdere voordelen. Bewegende lucht warmt namelijk minder snel op én muggen vinden deze luchtstroom vervelend. Hierdoor wordt u 's nachts niet langer gestoord en kan uw lichaam haar warmte kwijt aan de omgeving. Dat slaapt prettig!

Elke nacht een goede nachtrust, da's pas relaxed.

Houd het hoofd koel voor een goede nachtrust

Regelmatig komen wij mensen tegen in de winkel die last hebben van ongemakkelijkheden, zoals een warm hoofd. Zoals eerder genoemd warmt ook het hoofd op gedurende de nacht. We zweten makkelijker aan het hoofd en de nek, en een kussen wordt dus sneller klam. Dit beïnvloed de slaap en zorgt voor een minder goede nachtrust.

De beste oplossing voor het voorkomen van een klam kussen is een beschermende Molton. Bedenk dat uw kussen, net als uw matras, best wat extra bescherming kan gebruiken. Anders dan u wellicht zult denken, is een molton niet extra warm.U kent de molton of matras beschermers vast wel. Deze dikke katoenen moltons absorberen extra vocht en zijn makkelijk wasbaar. Hiermee houdt u het kussen langer schoon en fris.

Slaap koel. Ontdek Outlast®

Outlast® is speciaal voor NASA ontwikkeld materiaal dat optimaal warmte kan reguleren. Dit materiaal was in de ruimte nodig om de overgang tussen extreme kou en extreme warmte te kunnen opvangen. Doormiddel van kleine capsules in de stof zorgt het Outlast materiaal er voor dat het warmte vast kan houden wanneer dat nodig is, en warmte terug kan geven aan het lichaam als het hierom vraagt.

Kortom: Outlast® zorgt voor een constant microklimaat. Hierdoor is onrustig ontwaken in de nacht verleden tijd. Ook zijn ververhitting of afkoeling niet meer aan de orde. Het resultaat is een diepe slaap en uitgerust wakker worden.

We vinden Outlast® terug in kussens, molton sloopjes en dekbedden.

Ontdek de collectie


Ontdek het assortiment van Droomvlucht Slaapcomfort

Bij Droomvlucht Slaapcomfort weten we wat nodig is voor een goede nachtrust. Hierbij kunt u denken aan de temperatuur regulerende kussens van Zenzo. Ook producten zoals de moltonsloopjes en moltons van SmartSleeve en Silvana Support. Of ontdek de kwaliteit en veelzijdigheid van hoge kwaliteit Percal katoen of Satijn katoen.

Voor meer informatie bent u uiteraard van harte uitgenodigd in onze winkel. Loop samen met onze adviseurs door onze winkel. Tijdens deze rondleiding kunnen wij u alles vertellen over de mogelijkheden. Houd u uw hoofd en lichaam koel. Zo kunt u genieten van de zomer.