Bamboe voor kussens en dekbedden | Blog | Droomvlucht Slaapcomfort

Bamboe voor kussens en dekbedden

Bamboe voor kussens en dekbedden

Natuurlijke materialen worden veel gebruikt in de slaapkamer. We zijn allemaal bekend met dons, latex of wol. Maar wat is Bamboe voor kussens en dekbedden? En waarom is dit zo'n mooi product om te gebruiken.

Bamboe voor kussens en dekbedden heeft een unieke plek veroverd in de beddenwereld. De ventilerende eigenschappen zijn beter dan katoen. Het is van nature antibacterieel én voelt na de juiste bewerking heerlijk comfortabel aan

Wat is bamboe

Bamboe is een kruising tussen een plant en een gras soort. Het woord bamboo is afkomstig uit het maleis. Hier groeit het dan ook volop. De stengels van de bamboo plant zijn opgebouwd uit lange parallelle vezels. En hier ligt dan ook de waarde als het gaat om het gebruik in slaap artikelen.

Bamboe groeit heel snel. Ook is er, ten opzichte van Katoen, minder pesticide nodig om de plant te laten groeien. Hierdoor is het eenvoudig te produceren. En dit maakt het gebruik van bamboe voor kussens en dekbedden duurzaam en beter voor het milieu. Wanneer bamboe verwerkt is om geschikt te zijn voor bedtextiel noemen we het bamboetextiel.

Waarom gebruiken we Bamboe voor kussens en dekbedden?

Wanneer bamboe op de juiste manier verwerkt wordt is het zacht en soepel. Daarnaast is het heel goed in het opnemen van vocht. En hier zit de echte kracht van Bamboe.

Een kussen of dekbed krijgt nog al wat te verduren. Elke nacht wordt er in aanraking met het lichaam zweet opgenomen. Aan het hoofd kan dit al snel een kopje water zijn per nacht. Dit is heel normaal, en zeker niet ongezond.

U wilt echter niet in een klam bed liggen. En hiervoor is ventilatie en vochtopname zeer belangrijk. Een goed ventilerend dekbed zorgt voor een aangename en constante temperatuur. Een goed absorberend kussen voorkomt een klam gevoel en behoed u van wakker worden gedurende de nacht.

Bamboe doet alles wat je van een goed ventilerend en absorberend kussen of dekbed verwacht. En dit in sommige gevallen zelfs beter dan katoen. In sommige gevallen wordt er zelfs bamboe gebruikt in de tijk van de matras. Extra vochtopname kan namelijk nooit kwaad.

Ontdek Bamboe voor kussens en dekbedden.

Ook bij Droomvlucht Slaapcomfort hebben we bamboe voor kussens en dekbedden. Maar ook gebruiken we het voor matrassen.

Wilt u meer weten over bamboe en de producten en mogelijkheden bekijken? Kom dan langs in onze beddenwinkel, wij leggen u graag alles uit.