Hoe belangrijk is ontspannen nu eigenlijk?

Relax

't is weekend

Hoe belangrijk is ontspannen nu eigenlijk?

Iedereen heeft behoefte aan ontspanning. En iedereen doet dit ook op zijn of haar manier. Maar hoe belangrijk is ontspannen nu eigenlijk?

Ontspannen wordt uitgelegd als het tot rust laten komen van het lichaam of de geest. Even geen afleiding of prikkels. Even geen invloeden van buitenaf en de tijd om alles even netjes op een rijtje te zetten. 

Er zijn veel manieren om te ontspannen. U kunt gaan wandelen, lezen, sporten, een power nap of een avondje uit eten met vrienden of familie. Ontspannen doet ons goed en zorgt er voor dat we weer nieuwe energie hebben voor de volgende dag. Dat ontspannen dus goed voor ons is dat staat vast. Spanning levert immers stress op, en daar krijgt u op den duur last van. Het ont-spannen is dus van belang om het leven in balans te houden. Maar neemt u de tijd om tot rust te komen? En waarom zouden we dit vaker moeten doen?

Hoe belangrijk is ontspannen nu eigenlijk?

Niet iedereen heeft even veel ontspanning nodig. U bouwt gedurende de dag of week spanning op. Dit is niet altijd bewust, maar kan ook onderhuids voor onrust zorgen. Van deze laatste vorm van spanning hebben wij het meeste last. Niet omdat deze spanning erger is, maar omdat we er zo moeilijk vanaf komen. Het is niet die lastige klant op werk of de stress van een korte deadline die ons plaagt. Bij thuiskomst is deze stress alweer iets minder. En wanneer u uw favoriete tv-serie kijkt of een goed boek leest komt de rust alweer snel terug.

De spanning waar we moeilijker vanaf komen is de gedachte aan stress of de manier van denken. Ze hebben te maken met het grotere plaatje. Doe ik het eigenlijk wel goed. Ben ik blij met mijn leven op dit moment? Dit soort vragen uiten zich in het gevoel dat u wordt geleeft. We worden prikkelbaar, eerder moe of geirriteerd. Er komt een moment waarop we het zat zijn. En knapt iets. En wanneer dat het geval is moeten we op gaan passen. We zijn toe aan onspanning. Het zijn die momenten dat we er achter komen hoe belangrijk ontspannen nu eigenlijk is.

Bewust ontspannen zit in je hoofd

Doorbreek de sleur. Wees baas over jouw eigen planning en gedachten. Pas dan kun je echt ontspannen. Bewust ontspannen zit namelijk in je hoofd.

Wij mensen zijn echte piekeraars. Doet een moment van vragen of stress zich voor dan kan het onze gedachte helemaal opslokken. En dit is de sleutel tot echt ontspannen. 

Er komt een moment waarop u weet hoe het leven in elkaar zit. U heeft zo uw maniertjes om dingen op te lossen. Dit hoort bij u, en u weet niet beter. Deze gewoontes zitten diep geworteld in ons bewustzijn en maken ons tot wie we zijn. Maar soms vergeten we dat bepaalde gewoontes ook kunnen worden afgeleerd. Neem eens de tijd om uw hooft rust te geven en kritisch te kijken naar uzelf.

Hoe blij bent u met uzelf, en zijn er dingen die u eigenlijk anders zou willen doen?

Wilt u echt ontspannen dan is het zaak om deze, vaak onbewuste, gedachten op te pakken en op te lossen. Alleen dan kunt u echt ont-spannen en uw blik weer met frisse moed vooruit richten. Begin met bewustwording en u zult merken dat de onstpanning zal volgen.

Elke dag ontspannen, maar vooral in het weekend

Elke dag komen we momenten van spanning tegen. Deze spanningen zijn zowel bewust als onbewust. Wees u bewust van beide spanningen en zoek naar manieren om deze zo goed mogelijk op te lossen. Pak elke dag een momentje om de ontspanning te vinden. Een weekend is hiervoor uitermate geschikt. 

Als specialist in ontspannen en slapen adviseren wij u graag over de mogelijkheden om optimaal te kunnen uitrusten in de slaapkamer. U bent van harte uitgenodigd in onze beddenwinkel om van ons het antwoord te horen op de vraag: hoe belangrijk is ontspannen nu eigenlijk?

Tot ziens, en succes met ontspannen