Verthuizen | Maakt u van uw huis weer een thuis

Verthuizen | Maak van uw huis weer thuis

Verthuizen | Maakt u van uw huis weer een thuis

We blijven lekker zitten waar we zitten. Met de huidige woningmarkt is verhuizen niet altijd een optie. Daarom doen we wat nieuws: Verthuizen.

Van tijd tot tijd willen we ons hele huis onder handen nemen. We geven de muur een nieuw kleurtje, verbouwen de badkamer of laten de zolder verbouwen tot nieuwe kamer. Alles om het eigen huis weer wat meer beleving mee te geven. Maar geeft u uw slaapkamer ook genoeg aandacht? En uw nachtrust

Wat is verthuizen?

We horen het tegenwoordig steeds vaker. Het is moeilijk een nieuw huis te kopen of verkopen. Verhuizen is moeilijk, dus verhuizen binnen ons eigen huis.

Er worden minder woningen verkocht en gekocht maar je wilt wel in een leuk huis blijven wonen. We gaan ons eigen huis verbouwen en "verhuizen" binnen onze eigen woning. We noemen dit fenomeen ook wel verthuizen. En we horen er steeds vaker mensen over in onze winkel.

De term verthuizen werd voor het eerst gebruik binnen de woningbranch, maar wordt in een razend tempo opgepikt door iedereen. Omdat verhuizen geen optie is worden we creatief. Hoe halen we het meest uit onze eigen huis. En maken we van ons huis weer een thuis?

Door anders naar de woning te kijken of in samenwerking met bijvoorbeeld een interieur architect bekijken we de mogelijkheden om kan elke kamer compleet anders te maken. Hierbij willen we vaak moderner, en eigentijdser de inrichting op elkaar afstemmen. Het gevoel in huis veranderd en we ervaren dit als het wonen in een nieuw huis. We maken van ons huis weer thuis. En dan is verhuizen helemaal niet nodig.


Upgrade uw slaapkamer

Vergeet de slaapkamer niet mee te nemen tijdens het verthuizen. Maar waar moet u beginnen?

Voordat u begint aan het verbouwen of her-indelen van uw huis is het goed om de woonwensen en toekomst plannen op een rijtje te zetten. Woont u samen, ga dan met uw partner rond de tafel zitten. Heeft u kinderen? Bespreek dan samen uw wensen. Ieder gezinslid kan een andere visie hebben op het huis en waarvoor de verschillende kamers gebruikt moeten worden. Daarbij kunt u elkaar inspireren en helpen een plan te maken. Niet alles hoeft of kan in 1 keer gedaan worden. Dus wees eerlijk, wees creatief en plan. Dan is verthuizen nog leuk ook!

Opgeruimd staat netjes

Wanneer we het hebben over het verbouwen van een slaapkamer staat opgeruimd netjes.

Maar niet alleen met opruimen is er rust te creëren. We hebben de neiging om allerlei klusjes door het huis te laten liggen. De plint zit los, de vensterbank heeft een nieuw likje verf nodig of de vloer heeft zijn beste tijd wel gehad. Allemaal afleiding dat, waneer te lang genegeerd, zichzelf opstapelt en onrust veroorzaakt. Steek de handen dus uit de mouwen en verthuis die slaapkamer. Werk alle klusjes weg en u zult zien dat niet alleen de slaapkamer maar het hele huis er van opknapt.

Een opgeruimde slaapkamer kan natuurlijk ook met een mooie kast of commode. Bekijk onze mogelijkheden in ons assortiment op de website of kom langs in onze winkel.

Bekijk de kasten  Bekijk de nachtkastjes 


Ga voor kleur!

Wees niet bang voor een uitgesproken kleur. Maar verander van wat u gewend bent. Dat geeft nieuwe energie.

Door een continu veranderende omgeving veranderd onze mening over wat we mooi vinden. Dit komt ook terug in huis. De kleur die u 3 jaar geleden aan uw kamer gaf kan nu niet meer zo mooi zijn. De sfeer past niet meer bij uw situatie of het gevoel dat u graag wilt bereiken. Wees dan niet bang om voor kleur te kiezen. Stap uit uw comfortzone en verander van palet. Hierdoor krijgt elke kamer weer een nieuw gezicht, en dat geeft energie.

In de slaapkamer kan dit soms al werken door een nieuw dekbedovertrek op het bed te leggen. Een frisse kleur passend bij het seizoen. Dat brengt de sfeer weer helemaal in balans.

Kijk ook eens op onze pinterest of instagram en laat u inspireren.


Meer Inspiratie voor verthuizen nodig?

Kom inspiratie op doen in een van onze beddenwinkels. Wij zorgen voor de nieuwste trends, kleuren en uitstralingen. U hoeft alleen te kiezen.

Door een rondje te lopen door onze showroom komt u al op veel ideeën voor uw slaapkamer of woning. Alle bedden en boxsprings zijn mooi opgemaakt en aangekleed met accessoires en details. Hierdoor is het heel goed inzichtelijk op welke manier u sfeer kunt creëren in uw slaapkamer.