Donzen dekbed en kussens| Zacht en licht comfort

soepel en licht

Donzen dekbed en kussens

Donzen dekbed en kussens | Zacht en licht comfort

Wanneer u na een lange dag voldaan neerploft in uw bed is er niets lekkerder dan een warm donzen dekbed over u heen trekken. Een behaaglijk en comfortabel gevoel waarbij u heerlijk uitrust van alles wat op een dag gebeurt.

Een donzen dekbed ventileert, isoleert én is licht. De perfecte combinatie om heerlijk comfortabel de nacht door te komen. Wij vertellen u graag meer over het bijzondere product genaamd: Dons.

Dons is uitermate geschikt om als vulmateriaal voor een donzen dekbed te dienen. Het isoleert uw lichaamswarmte beter dan elk ander vulmateriaal. Daarbij ventileert het beter dan wol of synthetische vezels. Maar dons doet meer.. veel meer. Door de veerkrachtige vorm en natuurlijke samenstelling is een donzen dekbed in staat om vocht op te nemen en te reguleren. Hierdoor is het vochtregulerend vermogen heel hoog. Dit is belangrijk om het dekbed comfortabel te houden.

Als we slapen verliezen we gemiddeld 2 dl aan lichaamsvocht. Zweten is heel normaal houd de huid gezond. Maar dat vocht moet ergens heen. Een donzen dekbed neemt het vocht direct op waardoor het niet klam aan gaat voelen. Gedurende de dag wordt het vocht aan de omgeving afgegeven. Hierdoor is het bed en het donzen dekbed 's avonds weer klaar voor een frisse en comfortabele nacht.

Niets zo zacht als een donzen dekbed.

Slapen onder een donzen dekbed wordt vaak vergeleken met het slapen onder een wolk. Dit komt omdat het materiaal uiterst licht en soepel is. Anders dan een wollen dekbed is dons niet zwaar. De luchtige vorm past zich uitstekend aan naar de vormen van uw lichaam en valt heerlijk om u heen. Daarbij komt dat een donzen dekbed het beste haar volume behoud. Door regelmatig opschudden en luchten houd u het dekbed heerlijk fris en blijft de vulling netjes op zijn plaats. Hierdoor blijft het isolerend vermogen van het dons behouden en geniet u langer van de zachtheid van dit materiaal.

Bij het samenstellen van een donzen dekbed of donzen kussen wordt er onderscheid gemaakt tussen eendendons en ganzendons. Feitelijk zijn beide dons soorten gelijk, maar de grootte en isolatie is wél verschillend. Dit is al verklaarbaar wanneer we kijken naar de grootte van de vogel. Aangezien een gans groter is dan een eend geeft deze grotere donsvlokken. Hierdoor is de ventilatie, isolatie en vochtregulatie van ganzendons hoger dan die van eendendons. Door het extra volume is ook een lager gewicht nodig voor dezelfde vulkracht. Het dekbed voelt dus lichter aan wanneer dit met ganzendons is gevult.

Dons van Responsible Down Standard

De Responsible Down Standard garandeerd de gezondheid en leefomstandigheden van ganzen en eenden die voor de productie van dons en veren worden gebruikt. Liefde voor dit product zie je terug in de behandeling van deze dieren.

Hoe dit werkt? Lees er meer over op de website van RDS. (engels)

Lees meer

DONS EN ALLERGIEËN

Anders dan wat veel mensen u doen denken, is een dekbed van echt eendendons een prima keuze bij allergieën of allergische reacties.

De problemen die mensen vaak tegenkomen wanneer er over allergieën worden gesproken worden vaak toegekend aan allergie voor dons en veren. Dit is echter niet altijd het geval. Vaak wordt deze reactie niet veroorzaakt door dons of veren maar door de huisstofmijt die aanwezig is in de slaapkamer of tussen de lakens.

De dons die gebruikt wordt in dekbedden en kussens wordt voor gebruik eerst gewassen en gedroogd bij een temperatuur van tenminste 100° C. Hierdoor worden alle bacteriën en onzuiverheden verwijderd waardoor alle producten aan de Europese voorschriften voldoen. Dit wordt periodiek door onafhankelijke laboratoria gecontroleerd. Daarnaast is het Dons dat gebruikt word voor de kussens van Ducky Dons in overeenstemming met de huidige wetgeving voor dierenwelzijn verkregen. De herkomst van de gebruikte materialen worden vastgelegd in een documentatiesysteem. Dit wordt periodiek en onafhankelijk gecontroleerd door het IDFL.

Allergieën in een donzen dekbed.

Een donzen dekbed heeft de beste vocht-regulerende werking in vergelijking met een synthetisch of wollen dekbedden. Dit heeft als voordeel dat deze dekbedden en hoofdkussen geen fijne verblijfplaats vormen voor huisstofmijt. Het tijk dat word geweven om een donzen dekbed is minder toegankelijk voor huisstofmijt. Omdat het dekbed op een fijnere manier geweven word dan een synthetisch of wollen dekbedovertrek houd het de huisstofmijt gemakkelijker tegen, zonder dat het vocht-regulerende of ademende kracht verliest.

Dons van Ducky Dons

DUCKY DONS | DONZEN DEKBEDDEN EN KUSSENS | DROOMVLUCHT SLAAPCOMFORT

Donzen dekbedden en hoofdkussens van Ducky Dons. Dé mix van comfort en kwaliteit.

Met een uitgebreid assortiment hoofdkussens en dekbedden zijn we in staat altijd het juiste comfort te vinden voor u. Door een brede keuze aan hardheid en functionaliteit te bieden kunt u eenvoudig wisselen tussen verschillende hoofdkussens om zo het voor u beste hoofdkussen te vinden. Bij Droomvlucht Slaapcomfort gebruikt u altijd uw hoofd als het gaat om het vinden van het beste kussen. U slaapt immers met uw hoofd op het kussen. Kom het ervaren bij ons in de showroom, of bekijk het assortiment online.

Lees meer over Ducky Dons

Lunta: Wasbaar Dons

Lunta: Wasbaar Dons

Lunta, de weldaad van een natuurlijk product. Wie eenmaal gekozen heeft voor een donzen dekbed of hoofdkussen, wil niets liever meer.

Lunta is gevult met gecertificeerd 90% eenden dons, klasse 1. Bijzonder aan dit hoofdkussen is dat deze dons wasbaar is.

Dons en veren nemen zeer goed vocht op. Om deze eigenschappen te kunnen behouden is het noodzakelijk het hoofdkussen fris te houden. Wanneer opschudden niet meer genoeg is wordt wassen een optie met dit hoofdkussen. Het lunta hoofdkussen is heerlijk licht, zacht én wasbaar. Dat slaapt heerlijk.

Bekijk het hoofdkussen Lunta