Katoen

Katoen - Van plant tot bedtextiel

Katoen. Iedereen kent het wel, maar wat is het nu precies? En waarom is het zo lekker om onder en op te slapen. Wij leggen het u graag uit. En om dit goed te doen beginnen we bij het begin: De katoenplant.

Katoen wordt gewonnen uit de vrucht van de katoenplant. Zodra deze rijp is, springt hij open en wordt de grote pluk witte draden zichtbaar. Een katoenveld in bloei lijkt dan ook een zee van wollige plukjes haar. De plukjes haar zijn direct na pluk verzameld en tot lange draden stof gesponnen. Hierdoor ontstaat het ademende en zachte katoen dat we allemaal kennen.

 

Van plant tot zacht katoen

Wanneer de katoen net geplukt is voelt deze nog niet heel comfortabel aan.

Aan alleen de wollen draden hebben we niet zo veel, het zal namelijk eerst gesponnen moeten worden. Waarna het geweven kan worden in het katoen dan we allemaal kennen.

Bij de verwerking van katoen word deze gelijk gewassen en gereinigd. Hierdoor is het uiteindelijke product minder vatbaar voor stof en huisstofmijt.

Door de katoenen plukken op verschillende manieren te weven ontstaan er grote verschillen in kwaliteit, gevoel en afwerking. Het is op dit moment in de behandeling dat de draden ook gelijk gekleurd zijn. Hierdoor zijn de hoeslakens en dekbedovertrekken gelijk kleurvast.

Het katoengevoel dat bij u past

Ieder persoon is uniek. En om het bedtextiel bij u te laten aansluiten zijn er verschillende kwaliteiten katoen leverbaar. Ook wanneer uw bed perfect bij u aansluit vindt u geen 100% comfort als het bedtextiel niet bij uw voorkeur past.

Koel en glad met Percal en Satijn geweven katoen

Door de katoen op een speciale manier te verweven ontstaan verschillende kwaliteiten stof. Onder de gladde en koelere weving onderscheiden we twee belangrijke varianten: Percal geweven en Satijn geweven.

Percal geweven katoen is iets stugger dan Satijn, maar zorgt voor een stevige stof die zeer goed door ademt. Door de draad dichtheid te verhogen ontstaat een gladdere stof. Deze stof begint ook iets te glanzen, en hierbij praten we van Satijn katoen.

Warm en zacht met Jersey katoen of flanel

Wanneer de katoenen draden niet geweven, maar gebreid worden, praten we over een jersey stof. Door de stof te kammen wordt deze heerlijk zacht, en hierdoor voelt hij ook warmer aan.

Een Jersey hoeslaken of flanellen dekbedovertrek voelt heerlijk zacht en warm aan. Het is dus heerlijk om tijdens een koele nacht onder te liggen, en daarom erg populair in de wintermaanden. Maar ook voor elektrisch verstelbare bedden adviseren wij hoeslakens van jersey katoen te gebruiken. Dit heeft te maken met de rek die nodig is om beide bedhelften, zonder risico op scheuren, te kunnen verstellen.

Bedtextiel dat bij u past.

Met onze gehele lijn van dekbedovertrekken tot en met kussenslopen zijn wij in staat om één geheel aan te bieden. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over bedtextiel en bedlinnen van hoge kwaliteit.

Of het nu gaat over een mooi dessin, gebruiksgemak of speciale wensen over maatvoering en afwerking, Droomvlucht Slaapcomfort biedt de juiste service om hiervoor een oplossing aan te kunnen dragen.

Laat u informeren over onze verschillende mogelijkheden en ontdek waarop en onder u het lekkerste slaapt!