Nekpijn; Vind de beste ondersteuning voor u

Nekpijn;

Vind de beste ondersteuning voor u

Nekpijn; Vind de beste ondersteuning voor u

Heeft u last van nekpijn of word u 's ochtends wakker met een stijve- of pijnlijke nek? Zorg dat u goed ondersteund word door een matras of kussen dat bij uw slaaphouding en comfort past.

Iedereen ligt anders in bed. De een gaat liggen en is gelijk vertrokken naar dromenland en de ander draait zich het eerste half uur om, om daarna pas in slaap te vallen. Hoe u ook slaapt, uw slaaphouding is erg belangrijk voor de mate waarin u kunt ontspannen. En dit ontspannen is de sleutel tot het voorkomen van nekpijn.

Voorkom nekpijn, weet hoe u slaapt.

Belangrijk bij het bepalen van een goed kussen en matras is uw slaaphouding. Weet u hoe u slaapt?

De meeste mensen slapen vast op hun zij of rug. Dit is de meest stabiele positie voor de rug om optimaal te kunnen ontspannen. Echter 30% van de mensen slaapt nog op de buik. In deze positie wordt de ruggengraat gedraaid en kom te nek ongevraagd onder spanning te staan. Nekpijn is hierdoor vrijwel onvermijdelijk.

Door er voor te zorgen dat het matras rondom de heup en schouder goed kan wegzakken en ondersteunen komt de ruggengraat beter tot rust. Dit kunt u zien en voelen wanneer de lijn van de heup naar de schouder parallel loopt aan de matras. Vanuit deze rechte positie, welke in de zij-positie het beste wordt bereikt, kunnen we de nek netjes recht leggen. De ruimte tussen uw hooft en het matras moet opgevuld worden om de nek in het verlengde van de schouders te ondersteunen. Zo voorkomt u onnodige stress op de nekspieren en wordt u zonder nekpijn wakker.

Ook last van nekpijn na het slapen?

Nekpijn door een oud kussen.

Weet u hoe oud uw hoofdkussen is? Misschien is uw kussen dan wel aan vervanging toe, en voldoet hij dus niet meer aan uw comfort- en ondersteuningsbehoefte.

Een goed hoofdkussen doet meer dan alleen lekker liggen. Hiervoor zou u namelijk ook een deken of trui kunnen pakken. Nee, een goed hoofdkussen is in staat temperatuur- en vocht te reguleren. Er is tenslotte niets zo vervelend als met een warm of klam hoofd wakker te worden. Toch?

Wanneer een kussen een paar jaar oud is merkt u dat deze minder goed aan uw eisen zal voldoen. Het opschudden wordt moeilijker, de vulling blijft niet meer goed op zijn plek, en het kussen wordt lager of harder. Al deze tekens zijn een signaal om te kijken naar een nieuw kussen. Wacht niet tot u nekpijn krijgt, want dan is het vaak al te laat. Wanneer u nekpijn ervaart is het slapen in een verkeerde houding namelijk al even aan de gang. Wees dus verstandig en vervang uw kussen om de 2,5 a 3 jaar. Het is immers uw gezondheid die op het spel staat.


Vind uw optimale kussen tegen nekpijn

Vraagt u zich na het lezen van deze informatie af of uw ondersteuning wel de juiste is? Heeft u last van nekpijn en denkt u dat dit komt door uw kussen of matras? Kom dan langs in onze winkel en vraag om advies.

Bij Droomvlucht Slaapcomfort hebben wij het onze missie gemaakt om voor iedereen de juiste ondersteuning te vinden. Wij kijken hierbij niet alleen naar een bed, matras of hoofdkussen maar naar het complete plaatje. Door alle onderdelen van het comfort op elkaar af te stemmen voorkomt u rug- of nekpijn en slaapt u elke nacht heerlijk.

Tot ziens in onze beddenwinkel en slaap lekker!