Traagschuim

Druk verlagend en comfortabel

Ontdek Traagschuim

Traagschuim; Druk-verlagend comfort

Traagschuim wordt ook wel visco-elastische schuim of memory-foam genoemd. Het vormt mee met druk en komt daarna langzaam weer terug in de originele vorm. Om beter te begrijpen wat traagschuim doet leggen wij u hier graag meer over uit.

Traagschuim; nasa-schuim voor de ruimtevaart.

Eind jaren 60 is Traagschuim ontwikkeld door NASA. Tijdens de lancering van een raket ontstaat er grote druk op het lichaam van de astronaut, en deze druk moest zo veel mogelijk worden opgevangen en verdeeld. De eerste variant van het schuim werd temper-foam genoemd omdat het op lichaamswarmte reageert. Traagschuim is echter nooit door NASA gebruikt maar geadopteerd door de beddenindustrie. Onder de naamTempur is het schuim verwerkt in matrassen. Inmiddels is het materiaal vrijgegeven en wordt het door meerdere merken gebruikt voor comfort in matrassen. Denk hierbij aan M line, Auping, Serta en Caresse. Daarnaast wordt traagschuim veel gebruikt in de medische wereld voor patiënten die langdurig in bed moeten liggen.

Wat is traagschuim precies?

Net als HR-koudschuim is ook traagschuim een anti-allergisch materiaal. Het is opgebouwd uit holle cellen, die niet geheel afgesloten zijn. Hierdoor kan de lucht niet geheel uit deze cellen worden verwijderd en openen deze zich weer zodra de druk afneemt. Het materiaal is in neutrale toestand vrij stug. Warmte of kou werkt daarentegen zeer goed op dit materiaal en zal daarom de hardheid van het schuim beïnvloeden.

Werkt dit ook zo voor matrassen?

Bij traagschuim voor matrassen is het zaak dat het voldoende luchtig is. De cellen moeten vrij de lucht kunnen doorlaten, en hiervoor wordt een schuim met een 'open celstructuur' gebruikt. Dit materiaal is net zo veerkrachtig als het traditionele schuim, maar ademt aanzienlijk beter door.

Een matras bestaat vaak uit meerdere lagen materiaal. Zo kennen we pocketveer matrassen, volledige latex matrassen of matrassen met traagschuim. Deze laatste categorie is opgebouwd uit meerdere lagen materiaal. Door een laag soepel, druk verlagend materiaal te combineren met een steviger koudschuim wordt deze veerkrachtiger. Ook de ondersteuning neemt hierdoor toe, zonder het comfort te verliezen.

En hoe zit dit dat met kussens?

Een kussen met een vaste vorm werkt perfect als stabiele basis voor uw hoofd.

Door in de beddenwinkel proef te liggen op verschillende hoogtes kunt u de perfecte hoogte en het beste materiaal ervaren. Ook traagschuim wordt gebruikt in hoofdkussens. Door de druk verlagende eigenschappen van het materiaal wordt het hoofd gedragen en hierdoor extra stevig ondersteund. De bijzondere eigenschappen van het traagschuim zorgen er ook voor dat uw nek wordt gestabiliseerd. Hierdoor kunnen klachten als artrose, hernia of zenuwpijn verminderen wanneer u op een druk verlagend kussen ligt.

Ontdek ons assortiment kussens

Traagschuim bij Droomvlucht Slaapcomfort

Binnen het assortiment van Droomvlucht Slaapcomfort zijn er diverse artikelen te vinden die traagschuim als basis hebben.

Probeert u de matrassen van M line eens uit. Door een hybride combinatie van Schuim en pocketveren zorgen ze voor optimale ondersteuning en een druk verlagend resultaat. Ook de topdek matrassen van Serta en Caresse maken Traagschuim toepasbaar op boxspring combinaties. Kom het effect van dit bijzondere materiaal in onze winkel ervaren en overtuig uzelf van de ondersteuning en het comfort.


Veel gestelde vragen

Is traagschuim warm?

Een van de eigenschappen van visco-elastisch schuim is dat het iets warmer lijkt te zijn. Doordat het materiaal met het lichaam mee vormt komt u iets dieper in de matras te liggen waardoor uw lichaam haar warmte minder snel kwijt kan. Dit wordt echter veel verholpen door een ventilerende hoes om de matras te doen. Ook zijn de matrassen van M line voorzien van een 3D Cool tijk. Hierdoor wordt de ventilatie van de matras een stuk beter en slaapt het matras een stuk koeler.

Ligt een traagschuim matras beter dan een pocketveer matras?

Het comfort van een matras is persoonlijk. Er is dus geen 'betere' te noemen als het om traagschuim- of pocketveer matrassen gaat. U kunt dit het beste zelf ervaren in de winkel. Over het algemeen wordt een traagschuim-matras als zachter ervaren. Of u dit prettig vind is afhankelijk van persoonlijke voorkeur.


Ervaar de collectie van Droomvlucht Slaapcomfort