Kayori Stories | Bedlinnen met een verhaal

Bedlinnen met een verhaal

Kayori

Kayori Stories | Bedlinnen met een verhaal

Kayori maakt natuurlijke materialen in de slaapkamer mogelijk. Elk ontwerp met een eigen verhaal. Een story die verteld moet worden.

Ontworpen met respect voor de natuur, het milieu en de planeet. Zonder extra's toe te voegen worden natuurlijke materialen gebruikt om de mooiste bedlinnen samen te stellen. Katoen voelt als katoen, linnen als linnen en kashmir als kashmir. Ontworpen om rust te creëeren in de slaapkamer past het bedlinnen van Kayori bij een eenvoudige en bewuste levensstijl. Maak kennis met de verhalen achter de collectie.

Shizu | しず

Shizu betekend rust. Even geen drukte en hectiek. Het laten herstellen van lichaam en geest. De een vindt het fijn om actief bezig te zijn, door in de tuin te werken of te wandelen in het bos. De ander komt tot rust door een bad te nemen, aan yoga te doen of te mediteren. De kunst is om hier tijd voor te maken.

Ontdek Shizu

Isamu | 勇

Wat is jouw reden om op te staan in de ochtend? Isamu beschrijft de overtuiging dat je energie krijgt van een bewust en zinvol leven. Een lange fietstocht maken, mediteren, gezond eten of jezelf afmatten in de fitnessruimte. Het gaat erom te doen wat je echt leuk vind en waar je jouw kracht uit haalt. Het is de weg naar een lang en gelukkig leven.

Ontdek Isamu 

Yugen | 湯元

Yugen is Japans. Niet te vertalen. Niet in een westerse taal. Voor ons een onbeschrijfbaar woord – tenminste in de context van andere woorden. Yugen draait om het bewustzijn van het universum om ons heen - het universum waarin we leven - diep en mysterieus Stilstaan bij de vergankelijkheid van simpele gebeurtenissen om ons heen zorgt voor een enorme innerlijke rust.

Ontdek Yugen

Shinrin-Yoku | 森林ーよく

Shinrin betekent bos. Yoku betekent douche. Bij Shinrin-yoku ervaar je het bos heel bewust met al je zintuigen. Je wandelt langzaam en besteedt aandacht aan wat je ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft tijdens je wandeling. Je ademt diep in, om het bosaroma goed je longen te laten binnenstromen. Zo breng je je hele lichaam in contact met de natuur. Dit werkt bijzonder kalmerend voor je geest en heeft een positief effect op je gemoedstoestand. In Japan is bostherapie met de naam Shinrin-yoku een zeer populaire vorm van ontspanning. De Japanners trekken regelmatig het bos in om tot rust te komen. Ze laten zich als het ware mentaal schoonspoelen door de natuur.

Ontdek Shinrin-Yoku

Haruki | 春木

Haruki betekend stralend. Stralen komt vanuit de binnenkant, het gaat erom hoe tevreden je bent over jezelf en of je anderen durft te vertrouwen en positief benaderd. Stralen is iets heerlijks, de een straalt in de mooiste kleren van de avond, de ander straalt tijdens een warm gesprek of een wandeling door het park. Stralen overkomt je, het is geen proces. Het belangrijkste is dat je ervan geniet wanneer het gebeurd.

Ontdek Haruki

Hanami | 花見

Hanami betekent letterlijk ‘bloem bekijken’. Een picknickfeest met familie en vrienden onder de bloesem. Het gaat om gezelligheid, lekker eten en drinken. De bloesem is het symbool van vernieuwing, van hoop en de eeuwige cyclus van leven en dood. Van de bloesem kan men slechts kort genieten. Met een week of twee zijn ze namelijk weer net zo snel verdween als ze zijn gekomen en keert men weer terug naar het normale leven. Het laat de vluchtigheid van schoonheid en het leven zien en leert je te genieten van kortstondige momenten.

Ontdek hanami binnenkort

Kintsugi | 近杉

Gebroken voorwerpen staan synoniem voor de negatieve gebeurtenissen uit ons leven. Het is niet iets om te verbergen, maar om met trots te tonen. Wanneer iets breekt, betekent dit niet dat het niet langer nuttig is. Eeuwen geleden repareerden de Japanners gebroken objecten met behulp van andere materialen. De karakteristieke scheuren worden hierdoor zichtbaar en zo vertelt het object haar eigen verhaal in alle schoonheid. De Kintsugi-kunst leert ons dat we een manier moeten vinden om op een positieve manier met traumatische gebeurtenissen om te gaan, van negatieve ervaringen te leren, er het beste uit op te pikken en onszelf ervan te overtuigen dat juist deze ervaringen elke persoon uniek en kostbaar maken. Dit is de essentie van veerkracht…

Mandala | マンダラ

Mandala is een oersymbool dat geen begin en geen einde kent. Ze maken je bewust van de oneindigheid van het bestaan en de verbinding met alles om je heen. Volgens de oude Oosterse wijsheden dienen ze tot inspiratie en innerlijke verrijking. De Mandala wordt gebruikt bij het uitvoeren van tradities, meditaties en rituelen. Het dient als richtpunt tijdens de meditatie en leert ons om af en toe te bezinnen en te starten met het creatieve innerlijke proces.

Ontdek mandala

Nikko | ニッコ

Luxe linnen stoffen. Ademend, adembenemend, weelde en comfort.

Ontdek Nikko

Nitra | ニトラ

Voor ons voelt linnen als linnen. Wol voelt als wol. De natuur heeft deze goed gemaakt, daarom respecteren we de vezel en houden we deze zo puur mogelijk. Het resultaat zijn prachtige, duurzame producten met een hoog comfort

Tibet | チベット

Voor ons voelt linnen als linnen. Wol voelt als wol. De natuur heeft deze goed gemaakt, daarom respecteren we de vezel en houden we deze zo puur mogelijk. Het resultaat zijn prachtige, duurzame producten met een hoog comfort

Wabi-Sabi | わびさび

De Japanse term Wabi Sabi betekent ‘de schoonheid van de imperfectie’. Perfectie is levenloos, wijs worden betekend juist om de schoonheid van het vergankelijke en onvolmaakte te kunnen accepteren. Wabi sabi waardeert het moment, zoekt naar waarden in het hier en het nu en vindt schoonheid in het onvolmaakte.

Ontdek Wabi-Sabi

Yui | ゆい

“Yui” staat voor het ondersteunen van elkaar in het Japans. Het gehele dorp helpt elkaar en zorgt gezamenlijk voor de bouw en het onderhoud van de speciale huizen. Alleen door samen te werken kan er overleefd worden in omstandigheden. Deze boodschap wordt telkens doorgegeven aan de volgende generatie zodat het dorp in de toekomst kan blijven bestaan.

Zeitaku | 贅沢

Zeitaku betekend luxe. Geen luxe in materiele zin, maar de luxe om jezelf iets moois te gunnen. Producten, zo puur en fijn, gemaakt zonder concessies. Een stukje waardering voor jezelf.

Ukiyo | 浮世

Ukiyo wat ‘drijvende wereld’ betekend in het Japans, leert je de alledaagse zorgen los te laten en te leven in het nu. Geniet van de kleine momenten. Een fijn gesprek met een vriendin, de eerste zonnestralen in de lente, een mooie bloem in het park. Het hoeven geen grote dingen te zijn. Leven in het nu, maakt je meer bewust van het kleine geluk dat er in jouw leven is.

Ontdek Ukiyo

Bambu | 竹

Om te groeien vereist de Chinese bamboe veel koestering door water, vruchtbare grond en zonneschijn. In het eerste jaar zien we geen zichtbare tekenen van activiteit. In het tweede jaar, opnieuw, geen groei boven de grond. De derde, de vierde, nog steeds niets. Ons geduld wordt getest en we beginnen ons af te vragen of onze inspanningen ooit zullen worden beloond. En eindelijk in het vijfde jaar - zie, een wonder! We ervaren groei. En wat voor een groei. De Chinese bamboeboom groeit in slechts zes weken maarliefst 25 meter. Het is ons vermogen om volhardend te blijven, zelfs als we geen groei aan de oppervlakte kunnen zien... net als de Chinese Bamboe-boom.