Kussens bij Droomvlucht Slaapcomfort

Onze collectie

Hoofdkussens

Kussens bij Droomvlucht Slaapcomfort

Een kussen is misschien wel het meest onderschatte onderdeel van uw beddengoed. De ideale hoofdondersteuning is cruciaal voor het ontspannen van de nek en ruggengraat en zorgt hiermee voor een betere nachtrust.

Een hoofdkussen biedt de ondersteuning aan je hoofd en zorgt voor een prettige lichaamshouding in bed. Kortom: Een goed hoofdkussen zorgt voor een goede nachtrust zonder nek- of rugklachten.

Het juiste hoofdkussen

Het erg belangrijk om je goed te laten adviseren in welk soort hoofdkussen voor u het meest geschikt is. Bij Droomvlucht Slaapcomfort hechten we veel waarden aan goed advies. Onze slaap specialisten nemen rustig de tijd om u te adviseren en te begeleiden in uw zoektocht.

Slaapt u het liefst op uw zij, buik of rug? Iedere houding vraagt om een speciaal advies ten aanzien van de kussenkeuze.

Bij een zij-positie is het van belang dat de ruimte tussen het hoofd en de matras mooi wordt opgevult. U kunt hiervoor kiezen tussen een vaste vorm of een knuffelkussen. Ook hoofdkussens met extra neksteun zullen in de zij-positie extra comfort en ondersteuning toevoegen.

Slaapt u het liefst op uw rug dan is ook een platter, zachter hoofdkussen wenselijk. Wel zoeken wij wel altijd een zachter kussen waarbij de klant recht omhoog kan kijken zonder dat de kin naar voren word geduwd.

Wanneer u het liefste op uw buik ligt, zoek dan een zo zacht en laag mogelijk kussen om de nek zo min mogelijk te belasten.

Hoofdkussen met vaste vorm of knuffelkussen?

Binnen ons assortiment kennen we twee type kussens. De vaste vorm of voorgevormde hoofdkussens en de knuffelkussens. Deze laatste categorie wordt ook wel boxkussens genoemd vanwege de grote vlakverdeling en de 'box-vorm'.

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kunt u in beide varianten uw ideale hoofdkussen vinden. Het is goed om van tevoren te bedenken welk comfort u het prettigste vind.