Kussens bij Droomvlucht Slaapcomfort

Onze collectie

Hoofdkussens

Kussens bij Droomvlucht Slaapcomfort

Een kussen is misschien wel het meest onderschatte onderdeel van uw beddengoed. De ideale hoofdondersteuning is cruciaal voor het ontspannen van de nek en ruggengraat en zorgt hiermee voor een betere nachtrust.

Een hoofdkussen biedt de ondersteuning aan je hoofd en zorgt voor een prettige lichaamshouding in bed. Kortom: Een goed hoofdkussen zorgt voor een goede nachtrust zonder nek- of rugklachten.

Het juiste hoofdkussen

Het erg belangrijk om je goed te laten adviseren in welk soort hoofdkussen voor u het meest geschikt is. Bij Droomvlucht Slaapcomfort hechten we veel waarden aan goed advies. Onze slaap specialisten nemen rustig de tijd om u te adviseren en te begeleiden in uw zoektocht.

Slaapt u het liefst op uw zij, buik of rug? Iedere houding vraagt om een speciaal advies ten aanzien van de kussenkeuze.

Bij een zij-positie is het van belang dat de ruimte tussen het hoofd en de matras mooi wordt opgevult. U kunt hiervoor kiezen tussen een vaste vorm of een knuffelkussen. Ook hoofdkussens met extra neksteun zullen in de zij-positie extra comfort en ondersteuning toevoegen.

Slaapt u het liefst op uw rug dan is ook een platter, zachter hoofdkussen wenselijk. Wel zoeken wij wel altijd een zachter kussen waarbij de klant recht omhoog kan kijken zonder dat de kin naar voren word geduwd.

Wanneer u het liefste op uw buik ligt, zoek dan een zo zacht en laag mogelijk kussen om de nek zo min mogelijk te belasten.

Hoofdkussen met vaste vorm of knuffelkussen?

Binnen ons assortiment kennen we twee type kussens. De vaste vorm of voorgevormde hoofdkussens en de knuffelkussens. Deze laatste categorie wordt ook wel boxkussens genoemd vanwege de grote vlakverdeling en de 'box-vorm'.

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kunt u in beide varianten uw ideale hoofdkussen vinden. Het is goed om van tevoren te bedenken welk comfort u het prettigste vind.

Last van Allergieën?

Een van de meest besproken onderwerpen in de slaapkamer is huisstofmijt of stof. Dit kan heel vervelend zijn wanneer u last heeft van allergieën en is ook nog eens heel ongezond. Ook bij een hoofdkussen is het goed om hier rekening mee te houden.

Anders dan men zou vermoeden is het wél mogelijk om te kiezen voor natuurlijke materialen wanneer u last heeft van allergieën. De wol, dons of kapok die gebruikt wordt in hoofdkussens is behandeld om langdurig beschermd te zijn tegen huisstofmijt en stof.

Bent u extra gevoelig voor stof dan is er altijd een keuze om voor een synthetisch/anti-allergisch materiaal te kiezen.


Natuurlijk slapen op een hoofdkussen van natuurlijk materiaal

Natuurlijke materialen worden veel gebruikt in hoofdkussens. Dit komt door de goede temperatuur en vocht regulerende eigenschappen van deze materialen. Denk hierbij aan Dons, latex of kapok.

Dons is bij de meeste mensen bekend. De kleine veertjes zijn veerkrachtig en zacht en dit zorgt er voor dat het kussen heerlijk comfortabel aanvoelt.

Ontdek dons

Latex is een veel gebruikt maar minder populair product voor hoofdkussens. Onterecht vinden wij, want de vocht regulerende eigenschappen van latex, samen met de drukverdelende kwaliteiten zorgen voor zeer goede ondersteuning.

Ontdek alles over Latex

Kapok is een natuurlijke vezel van de kapok boom. De draden lijken op die van katoen maar zijn iets zachter. Dit maakt het materiaal lekker kneedbaar maar iets steviger dan dons.

Ontdek Kapok

Gratis advies over de beste hoofdkussens

Wij geloven niet in één hoofdkussen voor iedereen. Kom proefliggen in onze beddenwinkels en vind het comfort en de ondersteuning die het beste bij u past. Onze adviseurs lopen met u mee en helpen u aan de hand van een aantal vragen aan een een hoofdkussen waar u voortaan heerlijk op in slaap zult vallen.

Tot ziens in een van onze winkels