Natuurlijk Slapen

Natuurlijk slapen heeft effect | Mérens Rotterdam

Mérens is een van de weinige beddenmerken die Natuurlijk slapen écht serieus neemt. Maar wat betekend natuurlijk slapen. En wat is het effect van natuurlijk slapen voor u. Bij Droomvlucht Slaapcomfort leert u hier alles over.

Door gebruik te maken van materialen die 100% door de natuur worden geproduceerd ontstaat een product dat zowel duurzaam als gezond is.

Ook bij ons in de winkel horen we steeds vaker bevestigd dat men de massa-productie van tegenwoordig te ver vind gaan. Op steeds grotere schaal worden alle producten en artikelen vanuit verre landen gehaald met weinig bewustzijn voor het milieu. De consument kiest hierdoor ook steeds meer voor voedsel dat met zorg is bereid uit eerlijke ingrediënten, voor kleding die gemaakt is met duurzaamheid en het milieu in gedachtte en meubels die ambachtelijk zijn vervaardigd.

De boxsprings en matrassen van Mérens worden door vakmensen opgebouwd.
De gebruikte natuurlijke materialen passen hierbij naadloos is dat rijtje.

 Natuurlijke
 Materialen 

Natuurlijk slapen op natuurlijke materialen

Door gebruik te maken van materialen die 100% door de natuur worden geproduceerd ontstaat een product dat zowel duurzaam als gezond is.

Ook bij ons in de winkel horen we steeds vaker bevestigd dat men de massa-productie van tegenwoordig te ver vind gaan. Op steeds grotere schaal worden alle producten en artikelen vanuit verre landen gehaald met weinig bewustzijn voor het milieu. De consument kiest hierdoor ook steeds meer voor voedsel dat met zorg is bereid uit eerlijke ingrediënten, voor kleding die gemaakt is met duurzaamheid en het milieu in gedachtte en meubels die ambachtelijk zijn vervaardigd. De boxsprings en matrassen van Mérens worden door vakmensen opgebouwd uit natuurlijke materialen, en passen hierdoor naadloos is dat rijtje.

Natuurlijk slapen op Paardenhaar

Paardenhaar zorgt voor natuurlijke ventilatie. Door de bijzondere, holle structuur van paardenhaar geleidt het de luchtstroom, maar zorgt het ook voor een flexibel en comfortabel gevoel. Bij de productie worden de haren gesponnen en gekruld. Daarna volgt een langdurig stoomproces om de veerkracht te vergroten. Zo versterken we de natuurlijke kwaliteiten van het basismateriaal. Vanwege het ventilerend vermogen gebruikt Mérens paardenhaar in zijn matrassen. Betere ventilatie zorgt voor een droger matras en minder huisstofmijt. Uiteraard is het belangrijk om ook de slaapomgeving goed te luchten.

Natuurlijk slapen op Scheerwol

Bij wol denken we bijna automatisch aan winter. Maar wol houdt niet alleen warmte vast, het werkt in de zomer juist verkoelend. Vanwege die thermische eigenschappen levert wol een belangrijke bijdrage aan het comfort van het matras. Wol is natuurlijk ook heerlijk zacht en het heeft nog diverse minder bekende kwaliteiten. Zo is het sterk, elastisch, waterbestendig, isolerend en brandveilig. Allemaal eigenschappen die bijdragen aan de hoge kwaliteit van onze matrassen.

Ontdek superieure wolsoorten: Kamelenwol

Kamelen zijn bestand tegen extreme temperatuurverschillen. Hun wol is daardoor een nog betere temperatuurregelaar dan schapenwol. Warm bij lage temperaturen en verkoelend bij hoge temperaturen. Net als schapenwol werkt kamelenwol neutraliserend op statische elektriciteit. Daardoor draagt het extra bij aan uw slaapcomfort.

 Puur Nederlands product 

 Hennep 

Stevigheid van Nederlandse bodem; Hennep

Hennep wordt al sinds mensenheugenis gebruikt. Het is een product van Nederlandse bodem dat sterk en toch flexibel is. Daarom wordt het ook al eeuwen gebruikt, onder andere als grondstof voor kleding en touw. Hennep wordt gebruikt in de matrassen van Mérens om als natuurlijke verbinding tussen de veren en de toplaag te dienen. Het geeft extra stabiliteit aan het verenpakket.

Omdat de hennepplant nauwelijks eisen stelt aan de leefomgeving kan deze op zeer milieuvriendelijke wijze worden geteeld.

 Natuurlijk Slapen 

Natuurlijk slapen is gezond slapen

Dat natuurlijke materialen beter zijn in het afvoeren van vocht en warmte dat blijkt uit de gegeven informatie. Hierdoor is het slaapklimaat in bed een stuk neutraler en zult u merken dat het bed langer gezond blijft. Anders dan men vaak suggereert zijn natuurlijke materialen niet vatbaarder voor allergiëen of huisstofmijt. Zowel paardenhaar als scheer- en kamelenwol zijn van nature bacterie- en schimmelwerend. En dit houd het bed dus lang gezond en fris.

Natuurlijk slapen heeft dus effect. Zowel op u als op uw omgeving. Kiest u voor natuurlijk slapen op een Mérens boxspring?