Topdek Matrassen | Comfort toppers bij Droomvlucht Slaapcomfort

Slaap extra comfortabel

met een topdek matras

Topdek Matrassen; Comfort voor boxsprings én bedden

Topdek matrassen zorgen voor extra comfort. Een topdek matras, of comfort topper, is hier speciaal voor ontwikkeld. Waarom dit zo is vertellen wij u graag. Want uitgerust met de juiste informatie bent u in staat een goede keuze te maken tussen deze veelzijdige producten.

Topdek matrassen zijn oorspronkelijk ontwikkeld in combinatie met een boxspring. Door de ondersteuning en het comfort los te koppelen worden de comfort opties van het bed vergroot. Het stelt u in staat het juiste comfort af te stemmen met de ondersteuning die u nodig heeft. Zonder ondersteuning te verliezen (lees: een te zacht matras) bent u in staat een heerlijk zacht en comfortabel gevoel te realiseren. Daar tegenover staat dat u ook extra stevigheid of drukverlaging kunt toe voegen aan uw bed of boxspring. Een topdek matras zorgt dus dat u het beste comfort vind voor uw lichaam.

Jij bent een topper! En een topper verdiend het comfort van een TOP matras.

Topdek matrassen op uw boxspring

Het beste voorbeeld van een bed met topdek matrassen is de boxspring. Door de matrassen mooi mee te stofferen met de boxspring bodem gaat een deel van het comfort verloren. Hierdoor is een topdek matras noodzakelijk om tot het gewenste comfort te komen.

De boxspring bedden zijn op dit moment zeer populair in de slaapkamer. Dit is door meerdere redenen verklaarbaar, maar een van de belangrijkste is de veelzijdigheid in comfort. Door de grote verscheidenheid in topdek matrassen bent u in staat een eigen voorkeur in comfort en ondersteuning samen te stellen. Het matras van een boxspring biedt in de meeste gevallen alleen ondersteuning, en minder comfort. Dit comfort wordt bepaald door de comfort topper.

De comfort topper vult de luxe afdeklaag van het matras aan en vangt hiermee het grootste deel van de belasting van het matras op. Mede hierdoor verlengd een topdek matras de levensduur van uw matrassen. Uw boxspring gaat dus langer mee!

Bij uw zoektocht naar een boxspring is het belangrijk om altijd de opties in topdek matrassen te bekijken. In onze ronde door de beddenwinkel krijgt u dan ook altijd de tijd om de verschillen in comfort te ervaren.


Topdek matrassen op uw matras

Topdek matrassen zijn er in alle soorten en maten. Door deze op nieuwe (of oude) matrassen te leggen worden deze extra zacht en comfortabel.

Een witte matras, voorzien van een witte tijk én luxe afdeklaag, heeft alles in huis om u optimaal te kunnen ondersteunen. Daarnaast zorgt de tijk voor extra comfort en een heerlijk lig gevoel. Wanneer u langere tijd op deze tijk en afdeklaag geslapen heeft wordt deze te zacht of stug. Het verliest zijn veerkracht en hiermee gaat een deel van het comfort verloren. Een goede oplossing om het matras een extra steuntje in comfort te geven is een topdek matras. Hierdoor wordt de comfort laag weer vernieuwd en voelt het matras weer soepel aan. Echter, de meeste topdek matrassen bevatten alleen comfort materiaal en voegen dus hooguit extra comfort en zachtheid toe.

Een andere belangrijke reden om topdek matrassen op uw witte matras te leggen is het wegwerken van de spleet tussen twee matrassen. Doordat de topdek matras een dikkere laag comfort materiaal bevat is deze in staat van twee 1-persoons bedden, één 2-persoons bed te maken. Zo slaapt u samen heerlijk comfortabel.


Voordelen van topdek matrassen

Een topdek matras is niet alleen comfortabel, maar heeft ook andere voordelen. Deze hebben we even voor u op een rijtje gezet.

 • Een topdek matras voegt extra comfort toe aan uw bed of boxspring.
  Dit is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, maar voelt altijd beter aan dan zonder topdek matras.
 • Een topdek matras werkt de spleet tussen twee matrassen perfect weg.
  Hierdoor kunt u heerlijk met twee personen in een bed slapen, zonder in te hoeven leveren op persoonlijke ondersteuning.
 • Een topdek matras verlengt de levensduur van uw matras of boxspring.
  Door een topdek matras tijdig te wisselen slaapt u weer fris op een 'nieuw' bed. Hierbij blijft de ondersteuning gelijk, maar het comfort neemt toe. U hoeft hierbij niet het hele bed te vervangen en bespaart dus geld. Een echte win-win situatie dus.
 • Topdek matrassen zijn er in een grote diversiteit aan materialen en afmetingen.
  Hierdoor vind u altijd het comfort dat bij u past.
 • Een topdek matras kan ook ondersteuning toevoegen.
  Kijkt u bijvoorbeeld eens naar de Pocket topdek van Caresse, of de Traagschuim topdek matrassen van M line.

Nadelen van topdek matrassen?

Topdek matrassen zijn niet altijd een goede oplossing. Dit komt vaak door de verwachting die mensen hebben bij een topdek matras. Voorkom tobben met een topper en weet wat u kunt verwachten bij aanschaf van topdek matrassen!

Een veel gehoord probleem is het ontstaat van contour vorming. Hier wordt vaak naar gerefereerd als 'kuil vorming' en dit is gebeurt bij topdek- en standaard matrassen. Een topdek matras heeft hier echter meer last van omdat deze alleen comfort materiaal bevat. Door lichaamsdruk, warmte en transpiratievocht neemt de veerkracht en het comfort van de topdek matras af. Een topdek matras is aanzienlijk dunner dan een matras, en na een jaar of 5/6 is een topdek matras dan ook aan vervanging toe.

Door uw topdek matras tijdig te wisselen voor een nieuwe houdt u uw bed of boxspring langer fris. Daarnaast zorgt u er hiermee voor dat het comfort van uw bed langer gewaarborgd word. Daarnaast helpt het ook bij het tegengaan van huisstof mijt of stof vorming in de topdek matras.

Contour (kuil) vorming voorkomen?

 • Schud uw topdek matras dagelijks op.
 • Gebruik bedlinnen dat gemakkelijk vocht doorlaat en reinig dit regelmatig. (bekijk de toppermoltons)
 • Stof uw matras en/of topdek matras regelmatig af (niet stofzuigen!)
 • Ventileer uw slaapkamer regelmatig.
 • Houdt huisdieren weg uit uw slaapkamer. Zeker uw bed.

Advies bij het juiste topdek matras?

Wanneer u langs komt bij ons in de beddenwinkel vindt u diverse topdek matrassen. Ook onze online collectie biedt een groot aantal opties. Maar welke is nu de beste voor u? Dit leggen wij u graag verder uit in de winkel.

Ons advies is om te komen proef liggen om het verschil, en het gemak, van de topdek matrassen te ervaren. Hierdoor ontdekt u uw persoonlijke comfort behoefte en kunt u gelijk vragen stellen over het materiaal en de kwaliteit.

Tot ziens in onze beddenwinkel. Wij helpen u graag verder in uw zoektocht naar het beste topdek matras voor u.